Spenótfőzelék - Kurkuma és Tejföl

Címkék: , ,
Egy egyszerű és gyors spenót főzelék. Áruházi fagyasztott spenót (nem a szokásos parajkrém, hanem a leveles spenót adagok) felhasználásával készült



Hozzávalók:

  • 1 csomag spenót (450 g)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1 kanál kukoricaliszt
  • tejföl (joghurt) ízlés szerint
  • só, bors, kurkuma



    Elkészítés:

    1. Ügyelve, hogy ne barnuljom meg, olivaolajon megpíritunk 2 gerezd fokhagymát. 
    2. Hozzáadjuk a spenótot meg a vízet.
    3. Pár percig főzzük majd óvatosan hozzáadjuk a kukoricalisztet illetve a maradék fokhagymát és gyakori kevergetés mellett 2-3 percig még főni hagyjuk
    4. Ízlésünknek megfelelően sózzunk és borsózzuk.
    5. Félzsíros tejföllel (joghurttal) és kurkumával tálaljuk.


    Jó tudni

    A spenót
    • Magas K vitamin tartalmának köszönhetően védi a csontozat egészségét
    • Gyulladáscsökkentő, rákmegelőző hatásai is vannak.
    • Több info>
    • Termesztése> 








    Bookmark/Share this Article