Egy érdekes epres-lenmagos tejbegríz recept amit remélhetőleg a gyerekek is megszeretnek. Nemcsak egészéges (C vitamin, Kálcium, Omega-3, Antioxidáns), de ráadásul finom is tud lenni.
Vonjátok be a gyerekeket és készítsétek el együtt. Egy remek lehetőség feldobni egy hétköznapi családi estét és étel iránti tiszteletre tanítani a kis gyerkőcőket. :)
Az eper hellyetesíthető más szezonális gyümölcssel is (áfonya, narancs, reszelt alma, meggy stb.)
Vonjátok be a gyerekeket és készítsétek el együtt. Egy remek lehetőség feldobni egy hétköznapi családi estét és étel iránti tiszteletre tanítani a kis gyerkőcőket. :)
Az eper hellyetesíthető más szezonális gyümölcssel is (áfonya, narancs, reszelt alma, meggy stb.)
Hozzávalók:
- 0.5 liter tej
- 5 kanál búzadara
- 10 szem eper
- cukor ízlés szerint
- 1 kiskanál lenmagpehely vagy lenmagliszt (bármilyen Bio-boltban beszerezhető)
Elkészítés:
Az egyik legegyszerübb és leggyorsabb étel.- Feltesszük forrni a tejet
- Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát meg a cukrot.
- Pár percig főzzük míg besűrűsődik
- Felszeleteljük az epret és tetszés szerint rápakoljuk a tányérokra majd lenmagpehellyel meghintjük :)
Jó tudni
Az eper- Több benne a C-vitamin, mint a citromban vagy narancsban.
- Gyulladáscsökkentő, rákmegelőző (mell-, méhnyak, vastagbélrák stb.) illetve vércukorszint csökkentő hatásai is vannak.
- Nagyon jó szív- és érrendszeri panaszokra, reumára, szembetegségekre
- Javasolt legalább heti háromszor fogyasztani, illetve hűtőben (2-3°C) zárt helyiségben legfennebb 3 napig tárolni.
- Több info >
- Termesztése >